Back to Top

Heerlijke Vleesrecepten

Kalfskotelet “Cote de veau maitre d'hotel”

Afdrukken Afdrukken

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 4 kalfskoteletten
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel groene kruiden
  • 1 gesnipperd ui
  • citroensap
  • worcestersaus
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

 kalfskotelet

 

Bereidingswijze

Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Breng de boter op smaak met ui, groene kruiden, citroensap, zout, peper en worcestersaus. Leg de boter op een stuk folie en rol hier een rond staafje van. Laat dit opstijven in de koelkast.

 

Peper en zout de kalfskoteletten en masseer ze daarna in met olijfolie. Grill ze vervolgens in ca. 6 minuten mooi bruin en rosé van binnen.

 

Leg de kalfskoteletten op de borden. Snijd een plak van de boter af en leg die op elke gegrilde kotelet.

 

Tip: Heerlijk met pommes pailles en een gegrild tomaatje met bacon en oregano.

Kalfsoester met kruidenboter

Afdrukken Afdrukken

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 4 kalfsoesters
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kruidenboter
  • zout en peper uit de molen

 

 Kalfsoester met kruidenboter

Bereidingswijze

Verwarm grill(pan) voor, bestrijk de kalfsoesters rondom met olijfolie en grill de oesters, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de oesters van de grill, bestrooi ze met zout en vers gemalen peper.

 

Leg op iedere oester een plakje kruidenboter. Hiervoor kan kruidenboter uit een pakje gebruikt worden of maak zelf kruidenboter (roomboter vermengen met gesnipperde verse groene kruiden en een geperst teentje knoflook).

 

Tip: Lekker met frietjes en een gemengde salade.