Boerderijwinkel
 DE VELDMAAT

Kalfsschnitzel met asperges


 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kalfsschnitzels
  • 600 g asperges AA
  • 400 g groene asperges
  • 2 el boter
  • 1 dl room
  • 4 takjes dragon
  • 2 dl kalfsfond
  • peper en zout

http://boerderijwinkeldeveldmaat.nl/images/stories/08-05-08_Kalfslapje_met_asperges.jpg

 

Bereidingswijze

 

Schil de groene en de witte asperges met een dunschiller van kop naar kont. Kook de asperges apart van elkaar in water met zout - de groene ca 8 minuten en de witte ca 12 minuten.

 

Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en zout. Verhit de boter en bak de kalfsschnitzels in enkele minuten aan beide kanten mooi bruin (ze mogen iets rosé blijven van binnen, anders worden ze te droog).

 

Snijd de asperges in stukken, zet deze weer op met de room en breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg deze toe aan de asperges. Breng de kalfsfond aan de kook.

 

Leg de kalfsschnitzels op warme borden en lepel de kalfsfond erbij. Rangschik de asperges op de borden en serveer meteen.

 

Gesmoorde Kalfs ossobuco op z’n Italiaans

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 4 kalfs osso buco
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 ontvelde tomaten, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, met schil
  • 1 eetlepel peterselie, grof gehakt
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 1 laurierblad
  • oregano en tijm
  • zout en peper uit de molen