Boerderijwinkel
 DE VELDMAAT

Gesmoorde Kalfs ossobuco op z’n Italiaans

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 4 kalfs osso buco
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 ontvelde tomaten, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, met schil
  • 1 eetlepel peterselie, grof gehakt
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 1 laurierblad
  • oregano en tijm
  • zout en peper uit de molen
 

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, wortel en knoflook. Bestrooi de kalfs osso bucco rondom met zout, peper en bloem. Verwarm de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de osso bucco, om en om, goudbruin. Neem de osso bucco uit de pan en leg ze op de groenten in de braadpan. Giet de olijfolie uit de pan, voeg witte wijn toe en kook de aanzetsels in de pan los.

 

Voeg vleesbouillon, tomaat, peterselie en kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Giet alles over de osso bucco en laat het gedurende 2 uur, onder regelmatig bedruipen, in de oven verder garen. Serveer de osso bucco met groenten en de bouillon in diepe borden.

 

Tip: Lekker met fijne lintnoedels en tomatensalade.